BESEDA pro rodiče o očkování 10.2.2015

28.01.2015 14:40

Přemýšlíte o očkování svých dětí a nemáte dost informací? Přijďte si popovídat s Martinou Suchánkovou z občanského sdružení ROZALIO - Rodiče za lepší informovanost v očkovaní, která se s vámi podělí o své poznatky a zkušenosti.

Beseda se bude týkat zejména povinného očkovacího kalendáře, nemocí proti nimž se očkuje i rizik, která představují vakcíny, komunikace s lékaři a v neposlední řadě i právních aspektů odkladu, rozložení či odmítnutí očkování.

Termín: úterý 10. 2. od 15.30 do 18.30
Vstupné: pro pár 250 Kč, pro jednotlivce 150 Kč
Místo konání: Na houpacím koni, Na Bělidle 1, Praha 5

Besedu vede: Martina Suchánková

Info a rezervace: tel.: 603 477 507, kacahavl@seznam.cz

www.rozalio.cz

Rezervace nutná!

Rodiče s malými dětmi vítáni.

Martina Suchánková, zakladatelka a nyní předsedkyně sdružení ROZALIO, matka 3 dětí. Považuje za důležité, aby rodiče znali svá práva a rozhodovali se až po vyslechnutí názorů a argumentů z různých stran. Její snahou je podpora sebevědomí rodičů a náprava právního rámce očkování z povinného na doporučené a dobrovolné.

Současná situace okolo povinného očkování se bouřlivě vyvíjí, od července 2010 nemohli být rodiče za nedodržení očkovacího
sankcionováni, verdikt rozšířeného senátu NSS v dubnu 2012 toto rozhodnutí zvrátil.
Který z nastoupených trendů bude ten převažující? Trend uvolňování a směřování naší rebubliky k demokratickým principům nebo se vyplní hrozby některých odborníků a očkovací kalendář bude uzákoněn a rodiče, kteří budou chtít zvolit individuální přístup, budou tvrdě sankcionováni?! Očkování je široká problematika a na kterou existuje mnoho i velmi protichůdných názorů. Pokusíme se na něj nahlédnout v širším kontextu medicínském i právním.

Zpět